header pic

header pic

Wednesday, December 31, 2014

Story of the year


Bismillah . 

Alhamdulillah . untuk apa ? untuk semua ! segala-galanya ! everything ! 
* huihh blog nih ada tuan rupanya . ingtkn da terbelangkai . haha
k . back to sense .

rindu nya nk menulis . mengarang . ermm .
biasa la,makin lama makin banyak komitmen kita . so I. 
tngok la last post pun . bln6 thn lpas nuh .tudiaaaa sikit punya lama xupdate . 

soo ... 

2 0 1 4 . . . 
angka ni .. banyak menyimpan memori . kenangan suka duka,pahit manis,masin tawar 
smua ada . it's all in . 

..tahun ni la bermulanya perpisahan kami..
kami ? ya kami .
KAMI .
kami yang hampir 5 tahun bersama
5 tahun melakar memori 
ada juga yg hanya 2 tahun,3 tahun bersama
tp semuanya MEMORI . KENANGAN . 
tp perpisahan km bkn selamanya . 
insyaAllah . reunion kami di SYURGA .



U   I   T   M 
Alhamdulillah aku berjaya melanjutkan peljrn ke universiti anak bangsa ini.
tp Allah nak uji aku . Allah izin aku tak dpt UPU . 
so,aku masuk pradip . 
awai2 org tanya sambung mana aku gtau pradip xdak spa tau .
aku ckp dlm hati , mmg tak rmai tau pasai pradip nih iaitu
PRA-DIPLOMA ..
pradip ja ! awalnya mmg aku segan,malu, tah la rsa cm low kot pra nih .
tp...
aku terima . aku bersyukur . Alhamdulillah .
Allah bg jgk peluang aku sambung belajar mcm sahabtat2 aku yg lain cuma aku lambat sikit ja . aku positif . Allah ada something special utk aku nnt . ok . aku go on.
Alhamdulillah . pradip was not bad mcm apa yg aku fikir awai2 dlu . 
dh la pradip . 2 subjek ja kot final . yuran tak kena bayaq . dpt pulak elaun tiap2 bln .
tudiaaa . hahahah nmpk tak baiknya uitm . mmg rilek .smpai roomate aku pun jeles pa pasai aku rilek sngt . smpaikn waktu final pun bleh layan movie lg mlm2 . hahaha . hebatt.
kawan2 yg aku dpt waktu pra pun alhamdulillah semuanya ok . hepy go lucky blaka .
and aku senang masuk ngn depa and depa pun snang masuk ngn aku . ok .


*waktu karnival usahawan muda*









* sport day uitm*






pradip only 4bulan . so after that buat pa ? 
kawen ? hehehehe 
tak dak calon lg kak oi . mau ka ? eh tak mau aih . ilmu tak ckup lg nih. 
hehehehe *gataaaaiii

abeh pradip cuti sebulan . tnggu result . 
Alhamdulillah dgn result yg tak seberapa tuh Allah izin rezeki aku dpt uitm merbok.
dekaat ja tuh . jiran sebelah jaaa . 
*dkt pun , bkn bleh tiap2 mnggu dkt dia -,- 
so ALHAMDULILLAH .
aku memang minat sangat nak sambung belajar dlm bidang banking and here i come.
tngok ! baik sangaaaaatttt Allah nih . 
apa yg kita minta kompem gerenti opkos mmg akn dpt . 
sma ada apa yg kita dpt or something lebih baik dr apa yg kita minta . :)
so just like me . Allah bg apa yg aku nak cuma lmbat sikit ja . 

U  I  T  M    laagii
so bln11 hr tu aku masuk . fresh lg la nih . klo kelas tu mmg muka2 nih ah yg sesat nh . hahahaha . biasa la tu freshie lg kann . lma2 nnt sgala lorong2 shortcut tau punya ah.
masuk uitm kali ni rmai kawan2 dr pradip dlu ada skali means that 
depa dpt uitm merbok jgk even ada yg satu kos ngn aku pun ada ! fuhhhh . 
Alhamdulillah sesngt . 
di sbbkn bru msuk . then story mory tu tak banyak lg laa . 
tp ada laa .. banyak nya story pasai
sesatt ...
jalan jauh ... 
rindu uitm arau ...
ermm kali nih da tak leh goyang2 kaki . rilek2 bg roomate jeles dh .
*aq jeles kt roomate lg ada laa.--'
kos aku tak dak la berat sangat and tak dak la senang sangat ..
sedang-sedang gituu . 
so..be series !
flying colours ok . 
not D1 a.k.a DISMISS *fuhhh tegak blu roma tngok pkataan tuh.


banyak lg nih cita nya . tp tak kan la nk luah semua kt sini kann .
tulih panjang2 stg org nk baca pun smpai nk termuntah dhh .hehehe *overr

cabaran ? kuat ? jatuh ? 
semua tu aku rasa bahkan lbih lg . tambah pulak aku dok uitm kan.
aku bkn lg dlm bi'ah solehah yg aku dah terbiasa 5 tahun lps .
aku skrg di dunia berbeza , dunia luar . 
YA . 
aku memang tak kuat .
tapi aku ada sahabat yang menyokong.
sahabat yang menguatkan aku.
sahabat yang tak putus2 memberi semangat tika aku tersungkur .
 kalau aku terusan jatuh,tak bangun
siapa lagi nk teruskan kerja dakwah .
siapa lagi nk tunjuk qudwah hasanah .
siapa lagi yang nak bentuk bi'ah solehah .
sebab tu aku harus bangun ! jihad ! 





moga Allah redha . 

3 comments: