header pic

header pic

Thursday, February 27, 2014

Non-stop JOURNEY



Alhamdulillah
lafaz tahmid terus2 terusan diulang ..
aku masih lagi diberikn peluang utk terus menikmati
'PAKEJ KEHIDUPAN' ini ..
pakej yang tiada cacat cela .. :)

" Whoever tasted the bitterness of sins will always appreciate
the sweetness of IMAN "
  *dusshhh ! tepat kna batang hidung ! *he3 reka sniri nh kta2 nh


ain yang dulu bukanlah yang sekarang .. ~cewahh XD ~
hakikatnya .. that's TRUE !
my life before the year of 2009 was perfectly different ..

tujuan hidup ? apa lg .. main.makan.belajaq pandai2.msuk universiti hebad2.
kawen.rumahtangga.mati
that's all .. senang sungguh kan hidup ain ? hahaha .

ikhtilat ? pa menda la tuh ?
halaqah ? apa pulak dahhh ...
aurat ?? hurm not like today .. worst !

ada sapa penah rasa ? well macam nih la hidup ain sebelum ain langkah kaki masuk
MA'HAD ATTARBIYAH AL-ISLAMIYAH
MATRI ~

cahaya hidayah Allah menerangi ~

erm .. first of all 



diri ini pernah jatuh ke lembah jahiliyah dulu..
Islam yang dikurniakan hanya terpapar di surat beranak *sek ren..xdak i/c lg :)
hati kosong .. Islam tidak menaungi diri ini..semuanya kosong ..

" ala sekolah rendah biasa la tuh..budak2 lagi semua " 
" sekolah rendah ja pun .. rilek ah "

respon yang ain dapat bila ain story-mory kt depa psai ain..
for me .. that's certainly FALSE !
mungkin depa xtau apa yang ain lalu ..
masyaAllah .. teruk sangat .. ain takkan lupa sampai bila2 ..

pada ketika itu .. diri ini tidak memahami apa itu tanggungjawab HAMBA ALLAH ..

APA ITU ISLAM ??
IBADAH ??
REDHA ALLAH ?
NIAT ??

kelas agama .. kafa .. semuanya ain hadirkan diri sebab cikgu suruh..
nak lulus periksa.. umi ayah suruh ..
niat belajar ?? ofkos la sebab nak pandai .. *ha3 budak2 gtu

aurat ?? tak yah kata .. tudung bawal biasa ja..
sangat la kecik tudung tuh .. 
stokin ?? sah2 la tak pakai ..pakai waktu persekolahan ja..~

tapi tuh semua tak lama ..
Alhamdulillah ain dipilih daripada ramai2 hamba Allah untuk mengisi hati..
mencedok sebanyak mungkin ilmu ,,
DA'WAH & TARBIYAH ..
senang cerita ilmu ukhrawi (ilmu akhirat )
aurat makin terjaga .. pakai tudung labuh..stokin..
amalan harian bertambah .. bacaan Ma'thurat..hafazan..

tiada apa yang lebih bermakna daripada mengecapi nikmat2 IMAN & ISLAM
yang SEBENAR ! ^^
seronok kan ? bukan semua rasa apa yang ain rasa..
ya la sesetengah memang dari keluarga yang berfikrah ..
dari kecil da didedahkan dengan ' everything about Islam '
tp ain tak mengeluh .. ain bersyukur !
sebab Allah da bagi ain rasa macam mana rasanya berada di lembah hina itu..
sungguh perit sekali .. 

tapi tak lama lagi ain perlu hadapi suasana yag ain pernah hadapi dulu..
bahkan suasana kali nih lagi dahsyat + power + ........ *xtau nk kta pa dh
sememangnya ain takkan mampu harungi semua tuh sengsorang..
WAJIB ! ada ,,

SAHABAT yang boleh membimbing ..
HALAQAH yang sering mengisi ..
YANG KUAT ! ..

tanpa semua nih .. i think i'm nothing ..
ain takut ain akan hanyut tanpa semua nih ..
sesungguhnya Allah tahu apa yang terbaik untuk kita kan ..
Allah takkan bebankan kita dengan something yang kita tak mampu ..


*ain suka sangat gambar dan kata2 nh .. 
very meaningful to me !

that's all untuk kali ni .. moga2 kita boleh saling takmil wa istikmal(lengkap melengkapi)
la lepas ni .. sesungguhnya dunia luar sangat parah .. mereka perlukan dai'e untuk membimbing mereka ..

































































No comments:

Post a Comment