header pic

header pic

Wednesday, December 31, 2014

Story of the year


Bismillah . 

Alhamdulillah . untuk apa ? untuk semua ! segala-galanya ! everything ! 
* huihh blog nih ada tuan rupanya . ingtkn da terbelangkai . haha
k . back to sense .

rindu nya nk menulis . mengarang . ermm .
biasa la,makin lama makin banyak komitmen kita . so I. 
tngok la last post pun . bln6 thn lpas nuh .tudiaaaa sikit punya lama xupdate . 

soo ... 

2 0 1 4 . . . 
angka ni .. banyak menyimpan memori . kenangan suka duka,pahit manis,masin tawar 
smua ada . it's all in . 

..tahun ni la bermulanya perpisahan kami..
kami ? ya kami .
KAMI .
kami yang hampir 5 tahun bersama
5 tahun melakar memori 
ada juga yg hanya 2 tahun,3 tahun bersama
tp semuanya MEMORI . KENANGAN . 
tp perpisahan km bkn selamanya . 
insyaAllah . reunion kami di SYURGA .



U   I   T   M 
Alhamdulillah aku berjaya melanjutkan peljrn ke universiti anak bangsa ini.
tp Allah nak uji aku . Allah izin aku tak dpt UPU . 
so,aku masuk pradip . 
awai2 org tanya sambung mana aku gtau pradip xdak spa tau .
aku ckp dlm hati , mmg tak rmai tau pasai pradip nih iaitu
PRA-DIPLOMA ..
pradip ja ! awalnya mmg aku segan,malu, tah la rsa cm low kot pra nih .
tp...
aku terima . aku bersyukur . Alhamdulillah .
Allah bg jgk peluang aku sambung belajar mcm sahabtat2 aku yg lain cuma aku lambat sikit ja . aku positif . Allah ada something special utk aku nnt . ok . aku go on.
Alhamdulillah . pradip was not bad mcm apa yg aku fikir awai2 dlu . 
dh la pradip . 2 subjek ja kot final . yuran tak kena bayaq . dpt pulak elaun tiap2 bln .
tudiaaa . hahahah nmpk tak baiknya uitm . mmg rilek .smpai roomate aku pun jeles pa pasai aku rilek sngt . smpaikn waktu final pun bleh layan movie lg mlm2 . hahaha . hebatt.
kawan2 yg aku dpt waktu pra pun alhamdulillah semuanya ok . hepy go lucky blaka .
and aku senang masuk ngn depa and depa pun snang masuk ngn aku . ok .


*waktu karnival usahawan muda*









* sport day uitm*






pradip only 4bulan . so after that buat pa ? 
kawen ? hehehehe 
tak dak calon lg kak oi . mau ka ? eh tak mau aih . ilmu tak ckup lg nih. 
hehehehe *gataaaaiii

abeh pradip cuti sebulan . tnggu result . 
Alhamdulillah dgn result yg tak seberapa tuh Allah izin rezeki aku dpt uitm merbok.
dekaat ja tuh . jiran sebelah jaaa . 
*dkt pun , bkn bleh tiap2 mnggu dkt dia -,- 
so ALHAMDULILLAH .
aku memang minat sangat nak sambung belajar dlm bidang banking and here i come.
tngok ! baik sangaaaaatttt Allah nih . 
apa yg kita minta kompem gerenti opkos mmg akn dpt . 
sma ada apa yg kita dpt or something lebih baik dr apa yg kita minta . :)
so just like me . Allah bg apa yg aku nak cuma lmbat sikit ja . 

U  I  T  M    laagii
so bln11 hr tu aku masuk . fresh lg la nih . klo kelas tu mmg muka2 nih ah yg sesat nh . hahahaha . biasa la tu freshie lg kann . lma2 nnt sgala lorong2 shortcut tau punya ah.
masuk uitm kali ni rmai kawan2 dr pradip dlu ada skali means that 
depa dpt uitm merbok jgk even ada yg satu kos ngn aku pun ada ! fuhhhh . 
Alhamdulillah sesngt . 
di sbbkn bru msuk . then story mory tu tak banyak lg laa . 
tp ada laa .. banyak nya story pasai
sesatt ...
jalan jauh ... 
rindu uitm arau ...
ermm kali nih da tak leh goyang2 kaki . rilek2 bg roomate jeles dh .
*aq jeles kt roomate lg ada laa.--'
kos aku tak dak la berat sangat and tak dak la senang sangat ..
sedang-sedang gituu . 
so..be series !
flying colours ok . 
not D1 a.k.a DISMISS *fuhhh tegak blu roma tngok pkataan tuh.


banyak lg nih cita nya . tp tak kan la nk luah semua kt sini kann .
tulih panjang2 stg org nk baca pun smpai nk termuntah dhh .hehehe *overr

cabaran ? kuat ? jatuh ? 
semua tu aku rasa bahkan lbih lg . tambah pulak aku dok uitm kan.
aku bkn lg dlm bi'ah solehah yg aku dah terbiasa 5 tahun lps .
aku skrg di dunia berbeza , dunia luar . 
YA . 
aku memang tak kuat .
tapi aku ada sahabat yang menyokong.
sahabat yang menguatkan aku.
sahabat yang tak putus2 memberi semangat tika aku tersungkur .
 kalau aku terusan jatuh,tak bangun
siapa lagi nk teruskan kerja dakwah .
siapa lagi nk tunjuk qudwah hasanah .
siapa lagi yang nak bentuk bi'ah solehah .
sebab tu aku harus bangun ! jihad ! 





moga Allah redha . 

Friday, June 6, 2014

Back to W A R

Assalamualaikum . . 

sudah berkurun nmpknya tak menulis utk blog nih , dalam tempoh masa 
yang lama ini banyak perkara dan peristiwa yang berlaku.
pahit . manis . masam . masin . tawar .
semua da rasa . tapi ...
Dalam kehidupan ini, apa saja yang berlaku semuanya berhikmah. Sebab apa kata berhikmah? sedangkan itu menyakitkan. itu yang menjatuhkan aku. Ya.. kita saja yang rasa begitu. kita saja yang tidak menghargai masa lalu. Masa lalu itu adalah pelajaran untuk kita teladani untuk masa akan datang. Namun sebenarnya, apabila kita cuba ambil sedikit masa untuk duduk sendirian, fikir kembali.
semuanya mengajar dan banyak memberi pengajaran .



okep . sedikit pendahuluan mungkin .muqadimah gitu .

setelah sekian lama 'bercuti' kini masing2 nak sambung 'bekerja' semula.
bekerja utk ISLAM . 

masing2 punyai rezeki masing2 . apa yg kita dpt insyaAllah itu yg terbaik .
ta kisah la ipta,ipts,matriks or f6 . smua ada klbihn nya .
semua hebad2 blaka .
kalau kita da bersungguh2 nk menuntut ilmu Allah ni , faktor tempat 
mungkin xakan menjadi penghalang utk kita terus berjuang .
this is all our choices right ? 
so , jgn sia2 kan peluang yg Allah bg ni .


kita mungkin berpisah . tp hati-hati kita tetap menyatu .
5 tahun , 2 tahun bersama banyak menyimpan 1001 kenangan .
you all mmg the best friends ever ! 
mmg aku xboleh jumpa da kawan2 yg kiut ,cantik wa solehah mcm sahibah2
yang aku dapat kt matri nih . no replacement ! 

dalam apa jua bidang yg ampa semua sambung . may Allah ease .
this is the time ! cedok ilmu yg dicurah sebanyak mungkin .
dan jgn lupa juga apply apa yg kita da dpt kat bumi wakafan tuh ^^ .
insyaAllah dgn ilmu2 hebat yg kita bljar tuh , ISLAM boleh 
menguasai NEGARA . Amiin .

good luck semua !
ada rezeki insyaAllah kita jmpa lagi :D
doakn diri ini juga . :)

Tuesday, April 8, 2014

Your day ^^



waktu tengah siap2 nak pi 'driving school' td aku tertengok kalendar..

"hari ni 8 .. esok 9 ..haihh xlama da aku nk jpj nih !
gila takutt !"

tu ja aku terpikir..tp balik dari sekolah baru aku sedar..
tarikh tu..
9 . 4 . 2014 
my bestie besday !
TYAH !

boleh gelak sengsorg aku bila teringat balik hadiah yang aku bagi kat dia waktu
form4..gila mcm budak2..buruk xyah kata ah..ha3
budak asrama kan..save bajet gitu ~ XD

tp bila besday aku dia buat entry kat blog dia !
gilaaa ! nangis kot aku baca
walaupun xsampai setahun kami kenal,tp ukhwah lillah ni buatkan
kasih sayang yang terjalin was unlimited ! overflow !!
and tu la first tima org wish besday aku ikut entry blog !

so that was the story when we was form4..
form 5 aku xbg apapun kat dia.. :'(
just wish jaa..*poket kering weyh!
and this year..kita da lepasan tuu ~
xsekolah daa..nk sembang2 rancak2,usik2 manja macam kat sekolah
memang da xboleh laa..tambah2 tyah ni org 'dekat' plak kan..sblah jaa
bangi ~ 

*benda la aku merapu mlm2 ni ..+_+*

oklahh..
FATHIAH NABIHAH binti MOHAMMAD SALEH




walaupun kita kenal baru 2 thn lebih ..
but..
seriously rasa mcm tyah with me since i'm form1..^^
thanks sebab sudi berkawan..
thanks sebab sntiasa dengaq kemerapuan ku..
thanks for the mornite moment..XD
and mostly thanks...
coz you HAD WALK INTO MY LIFE !
now,you had own the special place in my heart ..
and there will be no or other TYAH can replace your place..
so pless ..stayy there ..at your place..don't leave me..

"If we are not meant to meet at the world,may we unite at His Jannah"

love you much tyah..
thanks for being my fren .. :')











Thursday, March 20, 2014

This memory will last FOREVER ^^


kalimah syukur meniti di bibir ..
kerana ALLAH telah memudahkan segala usaha aku dan kawan2 dlm menguruskn
satu rehlah..REHLAH + REUNION JDK UTAGHA 13/14..
Allah izin dapat jawatan sbgai SETIAUSAHA program.. 0_0
*wuu..jgn main2..berat o0o tnggungjwab tuh ~
            pada awalnya rancang nk buat dekat2 hujung bulan2..tp perancangan Allah
                                    membatasi sgalanya..lastly tunda ke 8-9/3/2014..
at Institut Latihan Belia Sejahtera . nearby Jitra like that laa..
so..the story of the rehlah ~

on the first day 8/3/2014 .. 
smpai2 ja kat sana busy sngguh .. kakak a.k.a Zuhaidah Zakaria , heret aku mana 
saja dia pi .. hadoii da mcm PA dia lak ==' .. tp xpa la aku pun ada jawatan dlm
organisasi so why not aku tolong ja..smpai sna dh la tghr.
mmg panas berapi ah ! *hiperbola disitu dok ulang alik dr dewan--dorm--dwn mkn--surau--dorm..
fuhhh ... penat2 .. 



ha ! ni laa dorm yg km td0q..dorm hujung skali nih..dorm A..dorm putra sebelah ja kot !0_0
mmg klo bising or ckp kuat2 sah2 depa dengaq .. *tambah2 nk gosip..joke2.XD 
harap ja 2tingkat tp km dok bawah jaa -_- sbb org yg ikut pun 'ramai' ~
putra guna dua2 tingkt sbb depa ramai ~ 
wokeyh settle smua petang tu lpas asar kami jln p tmpt 10 halangan yg 'dekat' tuu..
ingtkn kotor kena lumpur or basah ka apa..tngok2 kna debu tnah jaa..hua3..
bg0ihla jgk.. *fuhh slmt  ok..malam tuh ada kuliah maghrib
with Pkck Zainal Abidin..
then lpas isya ada talk dgn Pkck Md Diah .. about teenagers .. best ^^
karoke lagu maher zain ramai2 .. gegar dewan .. *errr  
then lpas slot ngn pkck md diah,ada bbq..special tuu..abg2 yg bakar .. he3..*tq abg2 fac^^
baru eksaited nk p mkn.. *lapar gila..prut bunyi bom dh XD  zu heret pi meeting lakk..*cam besa -_-
dari bincang kat dewan smpai ke dewan makan..ha3..lastly pkck2 and abg2 xstuju sngt
klo nk men pg2 buta kat situ..then jalan dgn smangatnya balik dorm *tenaga bru refill^^
*tgh tarik selimut ..  
'Ain ! depa kata nak buat jugak war gem tuh ' haisshh potong bt0l..
' hurmm .. biaq la kt depa..buat la..' dushh..tidoo ~ hua3


second day , 9/3/2014..
around pkol 5 cm tu la kot..zu bangun kejut smua org..hasilnya ? krik3..
hua3.. smua 'bangun'..disbbkn SEMUA 'bangun' so mangsanya ..ME !! =='
mau boleh dia goyang katil tu ..haishh .. gempa bumi plg dahsyat rsanya tuu..
sbb gempa bumi dahsyat sngt..trpaksa la bngun dgn muka cm zombie lg..
keluar umah p surau .. then jln2 kt area2 tu..tngok gk jiran sblah umah nh dok men lilin..
war kot mana tak tau la depa main.lastly tinggai liling menyala kt p0ndok tu..
tnggu lama sikit depa masuk dorm n tutup lampu .. then cpt2 p tiup lilin then lari balek..
hahahaa..pnya la kalut xprasan plak depa susun lilin tu dlm words..
katanya TQ..alamak rasa rugi plak..haiyoo ~
itulah al-kisahnya ..~

utk aktiviti last sblum balek..km smua ada aktiviti rakit..
mula2 ingat kayak .. but pkck tu kata rakit..wuuu..smua nebes abes ..



ha .. yg tong biru tu la rakit km ..ada tmpt duduk atas tu made of papan ..
so putri ada 14 org..putri 2 rakit jaa .. 1 rakit 7 kapala..putra,ermm tah laa..depa tu 3 rakit ja kot..mungkin..ok..! ahli2 qawie rakit yang den naik nh terdiri drpda

1. Zuhaidah Zakaria
2. Syazni Nazihah
3.Athirah Rashid
4. Afiqah Syakirah
5.Ain Izzati ^^
6. Salsabila......
7. senior ebad lg qawie .. ! k.Rehana Rejab . *tpuk tgn smua

macam2 drama jd spnjg dok berakit nh..ha3..bguih jgk la ada 7 org..penat boleh ganti..
mula2 smua dayung.. aikk..awt xjln pun..hua3..pestime..besa ah tuu..
lma skit dayung rehat jap pastu smbung dayung smpai ke pulau 'perhentian'..ha3
RnR gitu..kt stu plak kna seberang guna tali n patah balik berenang..


gambar contoh sahaja ... ~

cam ni la km wat lake crossing tu..then kena patah balik dlm keadaan berenang and haram pegang tali .. *amboih smpai haram -_-  kalau nak banding putri dgn putra berenang mmg
beza 100% ... hahahahaha.. putra pakat reti berenang belaka..depa berenang pun cntik jaa..teratur..putri nih mcm2 stail ada..hahaha..lawak2 .. da abeh brenang kna smbung dayung balik..balik ke darat..tmpt mula td..waktu balik nh kump.km antra yg terawal la smpai walaupun banyak drama jadi spnjg perjalanan tuu..grup km grup ke2 awal
yg smpai kt starting point tuu..alhamdulillah smpai dgn slmt..
walaupun tangan smua mcm nk putus daa..










kami smpai awai .. so apa lg .. snap laa :)

lepas smua settle kayak then balik dorm siap2 .. gerak ke dewan utk majlis penutup..
waktu majlis penutup tuh aku dah mcm zombi lg .. gila xlarat ..tambah plak ngn 
ngantuk plakk . hadoiiy .. mmg tahan abeh ahh ngantuk tuu ..
tp waktu abg muta'al ckp aku kna keluar dewan, org panggil -,- kena settle bab duit..
*yesss ! hahaha ..slmt ~ 
so,hilang la jgk ngantuk tuh .. kluar pikiaq pasai duit plakk .. mula2 kira2 bndhri kata ada short duit ..ha sudaahh kacau .. klo short duit ada duit bleh kaver tp duit nk bayaq bas xdak..ermm .. alhamdulillah la ada duit deposit .. so smuanya slmt :D
siap ada lebih lg .. XD
seetle smua pi dewan kasi isi ini tangki then kemas2 brg,dorm then gerak balik !
yeayy ! naik ja atas bas , plih seat kosong then tnggu pa lagi ,baca doa then
selamat malam *erk slmt tghr sptutnya -,-
sampai matri bru sedar .. puas tdoq .. 
anyway thanks to all AMT (ahli majlis tertinggi)
yg berpenat lelah .. ber'sengkang' mata .. memerah otak utk program nih..
honestly,best boleh bekerjasama dgn hampa semua ^^



pengalaman pertama yg best ! ^^

moga Allah redha dan kira semua usaha kita ni ..InsyaAllah .. 




















Saturday, March 1, 2014

Letters of Night ♥



Within a dream
If I could laugh together with you
Then I wanted to tell you the truth
But, I didn't know what to say
I only gazed at you ...
Your smile 
Your eyes   ...
it carries happiness to me ..
Even..it's only in the picture
..you are faraway from me
it certainly will reach me !

The miracle of being able to meet..
look .. stare ..
will struck at my heart even it seems to melt away
the moment together ..
we went it differently with everyone  
but it's so precious !
It'll make me stonger I want to remember all of the precious

FRIENDSHIP IS BITTERSWEET
It only gives off an unforgottable fragrance that these 
memories won't FADE away
I'll WRAP UP THOSE MEANINGFUL DAY
 CAREFULLY 
NEATLY 
BEAUTIFULLY

If I had NEVER MET YOU , I would have been seeing a completely different world
If there's something I'm certain of,it's because you are here
I'm here too for you more than you need
I LOVE YOU BECAUSE OF HIM .





dedicated to all of you my dear friends ..
may we gather up at JANNAH ~
AMIIN ..






credit to my cousin
      Siti   
(thanks for helping me :D )




Thursday, February 27, 2014

Non-stop JOURNEY



Alhamdulillah
lafaz tahmid terus2 terusan diulang ..
aku masih lagi diberikn peluang utk terus menikmati
'PAKEJ KEHIDUPAN' ini ..
pakej yang tiada cacat cela .. :)

" Whoever tasted the bitterness of sins will always appreciate
the sweetness of IMAN "
  *dusshhh ! tepat kna batang hidung ! *he3 reka sniri nh kta2 nh


ain yang dulu bukanlah yang sekarang .. ~cewahh XD ~
hakikatnya .. that's TRUE !
my life before the year of 2009 was perfectly different ..

tujuan hidup ? apa lg .. main.makan.belajaq pandai2.msuk universiti hebad2.
kawen.rumahtangga.mati
that's all .. senang sungguh kan hidup ain ? hahaha .

ikhtilat ? pa menda la tuh ?
halaqah ? apa pulak dahhh ...
aurat ?? hurm not like today .. worst !

ada sapa penah rasa ? well macam nih la hidup ain sebelum ain langkah kaki masuk
MA'HAD ATTARBIYAH AL-ISLAMIYAH
MATRI ~

cahaya hidayah Allah menerangi ~

erm .. first of all 



diri ini pernah jatuh ke lembah jahiliyah dulu..
Islam yang dikurniakan hanya terpapar di surat beranak *sek ren..xdak i/c lg :)
hati kosong .. Islam tidak menaungi diri ini..semuanya kosong ..

" ala sekolah rendah biasa la tuh..budak2 lagi semua " 
" sekolah rendah ja pun .. rilek ah "

respon yang ain dapat bila ain story-mory kt depa psai ain..
for me .. that's certainly FALSE !
mungkin depa xtau apa yang ain lalu ..
masyaAllah .. teruk sangat .. ain takkan lupa sampai bila2 ..

pada ketika itu .. diri ini tidak memahami apa itu tanggungjawab HAMBA ALLAH ..

APA ITU ISLAM ??
IBADAH ??
REDHA ALLAH ?
NIAT ??

kelas agama .. kafa .. semuanya ain hadirkan diri sebab cikgu suruh..
nak lulus periksa.. umi ayah suruh ..
niat belajar ?? ofkos la sebab nak pandai .. *ha3 budak2 gtu

aurat ?? tak yah kata .. tudung bawal biasa ja..
sangat la kecik tudung tuh .. 
stokin ?? sah2 la tak pakai ..pakai waktu persekolahan ja..~

tapi tuh semua tak lama ..
Alhamdulillah ain dipilih daripada ramai2 hamba Allah untuk mengisi hati..
mencedok sebanyak mungkin ilmu ,,
DA'WAH & TARBIYAH ..
senang cerita ilmu ukhrawi (ilmu akhirat )
aurat makin terjaga .. pakai tudung labuh..stokin..
amalan harian bertambah .. bacaan Ma'thurat..hafazan..

tiada apa yang lebih bermakna daripada mengecapi nikmat2 IMAN & ISLAM
yang SEBENAR ! ^^
seronok kan ? bukan semua rasa apa yang ain rasa..
ya la sesetengah memang dari keluarga yang berfikrah ..
dari kecil da didedahkan dengan ' everything about Islam '
tp ain tak mengeluh .. ain bersyukur !
sebab Allah da bagi ain rasa macam mana rasanya berada di lembah hina itu..
sungguh perit sekali .. 

tapi tak lama lagi ain perlu hadapi suasana yag ain pernah hadapi dulu..
bahkan suasana kali nih lagi dahsyat + power + ........ *xtau nk kta pa dh
sememangnya ain takkan mampu harungi semua tuh sengsorang..
WAJIB ! ada ,,

SAHABAT yang boleh membimbing ..
HALAQAH yang sering mengisi ..
YANG KUAT ! ..

tanpa semua nih .. i think i'm nothing ..
ain takut ain akan hanyut tanpa semua nih ..
sesungguhnya Allah tahu apa yang terbaik untuk kita kan ..
Allah takkan bebankan kita dengan something yang kita tak mampu ..


*ain suka sangat gambar dan kata2 nh .. 
very meaningful to me !

that's all untuk kali ni .. moga2 kita boleh saling takmil wa istikmal(lengkap melengkapi)
la lepas ni .. sesungguhnya dunia luar sangat parah .. mereka perlukan dai'e untuk membimbing mereka ..

































































Tuesday, February 18, 2014

It is certainly

Assalamualaikum pembuka bicara ..
terima kasih kpda yg sudi membaca ..

what was that .. ?
benda apa yang certain nya ? 
it is .. 



why so suddenly .. ? 
i don't know why but .. hari nh da banyak kali aku terpikir psal nh ..
bkn hr nh saja .. ada jgk sblum2 nh ..
pernah tak terfikir kita mati secara tiba-2 ? tanpa sebarang petanda ..
aku selalu sangat2 berfikir mcm tu .. tmbh plak bila sengsorg ..
paling kerapnya sblum tidur .. 
baring .. tngok syiling .. 
  ' macam mna agaknya kalau Allah amek nyawa aku eh ? '
' tak kan la aku nk mengadap Allah mcm nh .. dgn jiwa dan hati yang tah apa2 '
Allahu .. :'(


kalau org tnya ' Bersediakah untuk mati ? '
ofkos la jwpannya TAK ! but why ...?? masih ingin menikmati keindahan duniawi ?
bukan .. ! bukan sbb tu .. 
~ mengenangkn DOSA mengunung yg masih belum di-kaver dgn PAHALA ..
AMALAN yang amat sedikit .. IMAN yang masih bergolek ibarat roda ~
ya Allah ! aku terlalu takut utk menghadapMU..
aku terlalu malu dgn hasil yg ku tuai di dunia .. sangat sedikit bilangannya ..
layakkah aku untuk menapaki Jannah-Mu .namun ..
aku tidak sanggup dihumban ke neraka jahanam-Mu..
 ya Allah .. sungguh Kau yang Maha ADIL lagi Maha PENGASIH dan PENYAYANG ..



dapatkah aku merasai nya .. ? 
merasai detik bahagia pabila bertemu sang Pencipta ..
jgn kn bertemu sang Pencipta .. adakah aku mampu melalui titian sirat yg halus itu . ?
ya Allah , golongknlah kami dalam golongan yg berIMAN dan mendpt naunganmu
di akhirat kelak .. 

mlm nh jugak aku terpikir .. kalau aku mati nnt ..
sapa nk tolong umi .. masak .. teman umi buat kek..kuih .. 
sapa nk tolong baca kt ayah lps nh klo ayah xnmpk .. sapa nk tolong ayah buat kerja2 dia 
kak ngah .. haziq .. shamir .. adik .. 
kakak ampa da tnggai sorg .. k.ngah jaa ..
da xdak kn kakak yg garang nh .. 
da xdak kakak yg nak buat aiskrim kt adik bila adik nak aiskrim .
bru family .. 


alaaa shamir xdak ..





kengkwn plak ..
da xdak kn kwn yg emo kuat cm aku nh .. 
kwan yg suka buat bising xbenti ..
perangai tah apa2 nh kn ..
tp apa2 pun aku sayang smua.. kalian semua la yg bnyk tlg aku ..
kalau aku da xada .. blog nh aku bg kt kegkwn yg xda blog ..
boleh la depa coretkan apa yang depa rasa .. 
aku nak depa rasa apa yg aku rasa bila menulis .. 
Salsabila Zanudin .. you can take over this blog when i'm gone ..
sal jaga blog nh baik2 tau .. series km nak serahkan blog nh kat sal..
sal boleh tulih apa ja yg sal nak mcm mna yg km tulih sblum nh .. :')



Setiap insan pasti akan merasai ‘mati’,
Cuma masanya tak siapa pun pasti,
Kegerunan Izrail mesti dihadapi,
Walaupun diri mendesak ingin melarikan diri,
Tapi, kenapa perlu menghadapi mati?

Mati adalah salah satu tanda kekuasaan Illahi,
Diam di barzakh menunggu saat tibanya hari penghisaban diri,
Ruang rehat bagi mereka yang iman dan taqwa dijadikan pakaian diri,
Tetapi sebaliknya nasib mereka yang sering memungkiri,
Perintah Illahi.


” Dan bagi tiap-tiap umat ada tempoh (yang telah ditetapkan) maka apabila datang tempohnya, tidak dapat mereka tundakan walau sesaatpun, dan tidak dapat pula mereka dahulukan.“(al-Araf:34)

moga bermanfaat buat diri ini dan hamba2-Nya yg lain ..

















Sunday, February 16, 2014

HE is everything




wuu..wuu.. nk ckp psal pe nh .. tazkirah ? *pndg sinis
xdak la just a REMINDER for all and especially for me.. hurm..

penah tak kita rasa down sngt2 bila kita tgh buat or working on something..
ataupun rasa diri nh xpatut ada kt situ and xlayak ada kt situ..

it's just like me..
skrg nh saya dgn kengkwn yg lain tgh sibuk uruskn 
Rehlah Alumni JDK Utara 13/14
lg snang nk fhm .. reunion la ~
dgn izin Allah and syura smua org saya trpilih sbgai Setiausaha program..
at the start series xrsa pa..xtahu knapa .. tp bila da start buat kerja
uwaaargh ! i feel i wanna QUITE now !


awai2 lg da fedup .. what's wrong with you ha ?! 
ini ialah ujian dr Allah buatmu sayang .. think positif .. 
ujian tanda Allah sayang kn ..?? 

ujian yang seringkali singgah dlm perjlnan hidup kita ini mrupakn 
QADA' dan QADAR Allah ..
kita yg digelar hamba prlu sedar & trima hakikat bhwa salah stu tujuan pnciptaan
kita adalah utk DIUJI dan DINILAI OLEH ALLAH SWT.
 Hakikatnya, apapun jua yang Allah kurniakan baik nikmat mahupun ujian merupakan sebahagian daripada kehidupan
kita sebagai hambaNya hanya perlu sabar dan redha atas segala yg berlaku



about kerja setiausaha tu ? 
lama2 saya da ok .. ! yep thnx to UMMU AIMAN la .. maseh bg smngt.. ! 



so .. it will never end if i keep myself tension down like that..
so,,
we as org berIMAN percya kn yg Allah tu sebaik perncang walaupun
kita smua da rancang sebaik mungkin .. ada hikmah besar tersembunyi 
di setiap apa yg berlaku kn .. try to search it ;) 
ONLY to ALLAH we put our hopes for our upcoming life ..
sesungguhnya Dia yang Maha Menciptakan dan menetapkan segala sesuatu ..


#kpda semua teman seperjuangan yg bertungkus-lumus utk rehlah nh ..
mari kita truskn usaha jihad kita nh .. semoga dgn usaha 
kecil ini kita dpt meraih redhaNya.. 
may ALLAH ease us :)